Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Невідкладна швидка допомога при хронічних захворюваннях.






Тема 13

 

1. Основним методом діагностики травм уретри є

A) екскреторна урографія

Б) нисхідна цистоуретрографія

В) висхідна уретроцистографія

Г) пневмоцистографія

Д) все перечислене

 

 

2. За яких умов неможливо виконати екскреторну урографію?

А) серцева недостатність ІІА ст.

Б) печінкова недостатність

В) ниркова недостатність

Г) киста нирки

Д) хронічний уретрит

 

 

3. Лікування вибору при невеликих періренальних абсцесах функціонуючої нирки:

А) нефректомія

Б) парціальна нефректомія

В) відкрите хірургічне дренування

Г) черезшкірне дренування

Д) ретроградне дренування через сечовід

 

4. Найбезпечніший антибактеріальний препарат для застосування під час вагітності:

А) фторхінолон

Б) нітрофурантоїн

В) сульфаніламід

Г) пеніцилін

Д) тетрациклін

 

5. Гострий пієлонефрит найкраще діагностується за такими ознаками:

А) гарячкою, ознобом, біллю в поперековій ділянці

Б) бактеріурією або піурією

В) набряком пірамідок за даними УЗД

Г) відсутністю функції нирки

Д) везікоуретеральним рефлексом

 

6. Найточніший метод виявлення абсцесу нирки:

А) УЗД

Б) радіоізотопна ренографія

В) екскреторна урографія

Г) КТ

Д) оглядова урографія

7. Яка причина болю, пов’язаного з наявністю конкремента в сечоводі?

А) тиск на капсулу нирки унаслідок порушення відтоку сечі

Б) подразнення слизової сечоводу конкрементом

В) подразнення інтрамурального відділу сечоводу

Г) надмірна перистальтика сечоводу як відповідь на наявність конкременту

Д) форнікальна кровотеча

 

8. Яка основна причина болю, пов’язаного з профузною гематурією?

А) проходження конкременту через сечовід

Б) обструкція сечоводу кров’яними згустками

В) пухлинний процес

Г) запалення простати

Д) гіперплазія простати

 

9. Яка патологія вимагає ургентного

хірургічного лікування?

А) фімоз

Б) парафімоз

В) баланопостит

Г) варикоцелє

Д) колікуліт

 

10. На хронічну біль у калитці хворі найчастіше скаржаться при:

А) перекруті яєчка

Б) травмі яєчка

В) крипторхізмі

Г) гідроцелє

Д) орхіті

 

 

11. Странгурія, це:

А) почащене нічне сечовипускання;

Б) почащене та болюче сечовипускання;

В) наявність крові в сечі;

Г) наявність сперми в сечі.

 

 

12. Гостра затримка сечі, це:

А) відсутність сечі в сечовому міхурі;

Б) незначна кількість сечі (залишкової сечі)

в сечовому міхурі після акту сечовипускання;



В) гострі болі під час сечовипускання;

г) повна неспроможність опорожнити

сечовий міхур.

 

 

13. Що найбільш характерно для гематурії при раку сечового міхура?

А) як правило, супроводжується дискомфотом та біллю

Б) має перемінний характер (то з’являється, то зникає)

В) виникає у меншості пацієнтів

Г) часто спричиняє анемію

Д) виникає на початку сечовипускання

 

14. Видом дренування сечового міхура, якому надають перевагу при його травмі є

A) самостійне сечовипускання

Б) постійний катетер

В) катетеризація сечового міхура 2-3 рази на добу

Г) цистостомія

 

15. Діагностиці урогематоми в заочеревинному просторі

допомагає

A) пальпація щільного утвору в поперековій ділянці

Б) відсутність контурів зовнішнього краю поперекового

м’язу на оглядовому знімку нирок та сечових шляхів

В) напруження м’язів передньої черевної стінки та

поперекової ділянки на стороні ураженої нирки

Г) всі перечисленні ознаки

Д) ні одна із перечислених ознак


 

1. В

2. В

3. Г

4. Г

5. А

6. Г

7. А

8. Б

9. Б

10. Г

11. Б

12. Г

13. Б

14. Г

15. Г

 

 



mylektsii.su - Мои Лекции - 2015-2021 год. (0.03 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал