Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






варіант






1. При уратному уролітіазі найчастіше:

А) кисла сеча

Б) лужна сеча

В) низька концентрація сечової кислоти

Г) висока концентрація сечової кислоти

Д) нейтральна сеча

 

2. Фактори, які впливають на формування уратного уролітіазу?

А) рН сечі

Б) концентрація сечової кислоти в сечі

В) екскреція сечової кислоти

Г) усі вищенаведені фактори

Д) жоден з факторів

 

3. Перший крок при виконанні ЧШНЛ:

А) черезшкірна пункція ЧМС

Б) встановлення JJ-стенту

В) встановлення сечовідного катетера

Г) внутрівенна урографія

Д) антеградне встановлення провідника у сечовід

 

4. Чому антибактеріальна терапія неефективна при струвітному уролітіазі?

А) резистентна флора

Б) незначна екскреція антибіотиків

В) неефективні антибіотики

Г) антибіотики недосяжні до бактерій

Д) антибіотики інактивуються конкрементом

 

5. Гостра обструкція сечоводу конкрементом спричиняє:

А) зниження функції нирки

Б) збільшення екскреції цитрату

В) збільшення екскреції кальцію

Г) збільшення екскреції фосфату

Д) збільшення екскреції сечової кислоти

 

6. Яка анатомічна аномалія найчастіше призводить до дитячого уролітіазу?

А) обструкція чашечок

Б) обструкція миски

В) обструкція пієло-уретерального сегменту

Г) обструкція сечоводу

Д) інфравезікальна обструкція

 

7. Який відсоток пацієнтів з нефролітіазом можна успішно лікувати за допомогою екстракорпоральної ударнохвильової літотрипсії (ЕУХЛ)?

А) 90-95%

Б) 80-85%

В) 70-75%

Г) 60-65%

Д) 50-55%

 

8. Який основний фактор вибору між техніками ЕУХЛ, контактної уретеролітотрипсії (УРС) та черезшкірної нефролітотрипсії (ЧШНЛ)?

А) склад конкремента

Б) локалізація конкремента

В) анатомічні аномалії

Г) розмір та кількість конкрементів

Д) загальний стан пацієнта

 

9. «Золотий стандарт» у лікуванні ниркових конкрементів 10-15 мм Æ?

А) ЕУХЛ

Б) ЕУХЛ зі встановленням сечовідного стенту

В) гнучка уретероскопія з лазерною літотрипсією

Г) ЧШНЛ

Д) лапароскопічна пієлолітотомія

 

10. «Золотий стандарт» у лікуванні ниркових конкрементів 20-30 мм Æ?

А) ЕУХЛ зі встановленням сечовідного стенту

Б) ЧШНЛ

В) УРС

Г) відкрита нефролітотомія

Д) лапароскопічна пієлолітотомія

 

11. Конкременти якого складу найважче піддаються фрагментації за допомогою ЕУХЛ?

А) кальцію оксалат дигідрат

Б) кальцію оксалат моногідрат

В) струвіт

Г) гідроксиапатит

В) урат

 

12. Незворотня втрата функції нирки може настати при повній обструкції сечоводу протягом:



А) 1 тижня

Б) 2-4 тижні

В) 4-6 тижнів

Г) понад 6 тижнів

Д) 3 місяці

 

13. Стентування сечоводу перед ЕУХЛ виконується з усіх причин, окрім:

А) єдина нирка

Б) зниження симптоматики (ниркова коліка, нудота)

В) покращення фрагментації конкремента

Г) покращення сечовідтоку

Д) як допомога у візуалізації конкремента

 

14. З чого краще починати обстеження вагітних при підозрі на уролітіаз?

А) пальпації нирок, сечоводів та сечового міхура

Б) екскреторної урографії

В) УЗД нирок

Г) спіральної КТ

Д) МРТ

 

15. Основний недолік ультразвукової локалізації конкрементів при ЕУХЛ?

А) неможливість візуалізувати пієлоуретеральний сегмент

Б) опромінення

В) важкість візуалізації рентген-неконтрастних конкрементів

Г) висока вартість УЗ-апаратури

Д) важкість візуалізації конкрементів сечоводу

 


Варіант 1

  1. Е
  2. Е
  3. С
  4. В
  5. С
  6. С
  7. В
  8. А
  9. С
  10. В
  11. А
  12. В
  13. С
  14. С
  15. Е

 

Варіант 2

  1. В
  2. В
  3. Е
  4. В
  5. А
  6. Е
  7. D
  8. А
  9. C
  10. C
  11. C
  12. C
  13. D
  14. E
  15. C

 

Варіант 3

  1. А
  2. Г
  3. В
  4. Г
  5. А
  6. В
  7. Б
  8. Г
  9. А
  10. Б
  11. Б
  12. Б
  13. В
  14. В
  15. Д

 



mylektsii.su - Мои Лекции - 2015-2021 год. (0.011 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал