Главная страница Случайная страница КАТЕГОРИИ: АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника |
УызМолозиАааааимцц ысыСтр 1 из 9Следующая ⇒
В конце беременности и в первые дни после родов выделяется молозиво - клейкая, густая жидкость желтого или серо-желтого цвета, который обусловлен наличием красящего вещества жира.Жү ктілік соң ында жә не туғ аннан кейін алғ ашқ ы кү ндері уыз бө лінеді – ол жабысқ ақ тұ тқ ыр сары немесе сұ р-сары тү сті, қ ұ рамында майды бояғ ыш заты бар сұ йық тық.Уызды жылытқ анда ол тез іриді.При нагревании молозиво легко створаживаетсАқ уыздың Плотность молозива 1050-1060.тығ ыздығ ы 1050-1060. Жетілген сү т қ арағ анда, В молозиве больше белка, в 2-10 раз - витамина А и каротина, в 2 - 3 раза - аскорбиновой кислоты, больше содержится витаминов В 12 и Е, в 1 1/ 2раза больше солей, чем в зрелом молоке. уызда белоктар кө п, 2-10 есе каротин жә не А дә румені, 2-3есе аскорбин қ ышқ ылы в12 жә не Едә румендері, жә не 11/2 есекө п тұ з болады.Альбуминовая и глобулиновая фракции белков превалируют над казеином.Альбумин жә не глобулин ақ уыз фракциялары казеинге қ арағ анда басым болады.Казеин в молозиве в первые 3 дня после родов не выявляется, а появляется лишь с 4-го дня лактации и его количество постепенно увеличивается.Туғ аннан кейін алғ ашқ ы ү ш кү н ішінде казеин анық талмайды, жә не тек лактация 4-ші кү ннен бастап келеді жә не оның саны біртіндеп артады.Баланы емшекке салғ анғ а дейін уызда ақ уыз мө лшері ө те жоғ ары: До прикладывания ребёнка к груди в молозиве содержание белка наивысшее: 102, 6- 132 г/л, а затем оно постепенно снижается.102, 6- 132 г / л, бертін келе ол бірте-бірте азаяды.Ақ уызда ә сіресе иммуноглобулин А кө п кездеседі.Cү тті қ ант пен майдың дең гейі, керісінше жетілген сү тке қ арағ анда уыз бен уызды сү тте тө мен болады(85-кесте)Особенно много в молозиве иммуноглобулина А. Содержание жира и молочного сахара, наоборот, в молозиве и молозивном молоке ниже, чем в зрелом молок Под микроскопом видны так называемые молозивные тельца - круглой формы клетки, наполненные жировыми капельками (рис. 94).Микроскоптың астында уызды денелер деп аталатын- дө ң гелек пішінді, май тамшылыры толтырылғ ан жасушаларды кө ругеболады. Это лейкоциты вБұ л майлы дегенерация сатысындағ ы лейкоциттер.
стадии жирового перерождения..Кроме того, под микроскопом можно увидеть и малоизмененные лейкоцБұ дан басқ а микросоппен лейкоциттердің аздағ ан ө згерісін кө руге болады.Большинство лейкоцитов по антигенной характеристике принадлежит к лимфоцитам, 10 - 25% которых способны син : тезирПо мнению ряда авторов, (Р. 94. картина). 94. сурет)(а)-Уыз, (б)жетілген сү т Лейкоциттердің кө бі антигендік мінездемесіне қ арай лимфоциттерге тиесілі, олардың 10-25% иммуноглобулиндерді синтездеуге қ аблетті.Кө птеген авторлардын айтуынша сү т макрофагтары (1мл ана сү ттінде 2000 жасуша болады)фагоцитарлық белсенділікке ие. Бұ л баланы емшекпен тамақ тандыруда ішекте жергілікті иммунитетті қ алыптастырады.Уыздың кө птеген ақ уыздары (альбумин, глобулин жә не т/б)асқ азан ішек жолдарында ө згермеген кү йде сің ірілуі мү мкін, себебі олар бала қ анының ақ уыздарына сай келеді. Уыз аралық тамақ танудың аса маң ызды бө лігі болып табылады, ол гемотрофты жә не амниотрофты тамақ танудың аралығ ында, баланың энтеральді (лактотрофты)тамақ тану алдында.Жаң а туғ ан сә би ө мірінің алғ ашқ ы кү ндерінде уызбен кө птеген жоғ ары калориялы қ оректік заттар мен биологиялық қ ұ нды заттар алады.(85кестені қ ара) Уыздың 1-ші Энергетикалық қ ұ ндылығ ы Энергетическая ценность молозива в 1-й день жизни составляет 6276 кДж/л (1500 ккал/л), на 2-й - 4602 кДж/л (1100 ккал/л), на 3-й - 3347 кДж/л (800 ккал/л), на 4-й - 3138 кДж/л (750 ккал/л), на 5-й день - 2929 кДж/л (700 ккал/л).6276 кДж / L (ккал / - 3 минут 4602 кДж / L (1100 ккал / L) - ө мір 1 2, 6276 кДж / L (1500 ккал / л) қ ұ райды 3138 кДж / л (750 ккал / л), кү ні 5 - - 2929 кДж / л (700 ккал / л) 4 минут л). Длившаяся миллионы лет эволюция привела и к особенностям естественного вскармливания, специфическим для каждого вида млекопитающих.Эволюция миллион жыл сү тқ оректілердің ә рбір тү рдің нақ ты емізу ерекшеліктерін, алып келді созылды.Поэтому попытка вскармливания новорожденного молоком другого биологического вида по существу является экологической катастрофой.Сондық тан, басқ а тү рлерді сү тпен туғ ан азық тандыру ә рекеті айтарлық тай экологиялық апат болып табылады.Грудное вскармливание - один из важнейших факторов адаптации новорожденных к новым условиям внеутробного существования.Емізу - жаң а жағ дайлар extrauterine болуына неонаталдық бейімдеу ең маң ызды факторларының бірі.
|